Елитът на европейското колоездене се събира в Пампорово за състезание

Над 100 колоездачи от Испания, Франция, Великобритания, Португалия, Германия, Гърция, Румъния, Македония, България и други държави са записани за участие в петото поредно издание на „Пампорово Байк Фест“, като се очаква броя им да се увеличи още през следващите няколко дни.

Мащабният форум ще с епроведе от 20 до 23 юни в Пампорово, а основния акцент в програмата тази година е домакинството на България за първи път на кръг от „iXS Downhill Cup“!

Така Пампорово ще се превърне в притегателен център и за най-добрите колоездачи от всички краища на България, защото освен кръга от “iXS Downhill Cup”, по време на феста ще се проведат също 2-ри кръг от „Виваком Даунхил Серии“, 3 кръг от Детските байк серии и Националния шампионат по форкрос.

Освен състезателната част, програмата на „Пампорово Байк Фест 2019“ е изпълнена с още много интересни събития, сред които премиерата за България на „Return to Earth” - най-новия филм на Anthill Films, с участието на някои от най-популярните имена на международната байк сцена. Световната премиера на филма е този петък, а още в събота ще се излъчи в България по време на кино вечерта в най-голямата зала на новия Конферентен център в хотел Перелик и в комплекс Пампорово.

Очакванията на организаторите е общия брой на участниците в състезанията да надхвърли 200 човека, които ще премерят сили по трасетата в Пампорово, а за най-добрите колоездачи е подготвен паричен награден фонд от над 5000 лева и много предметни награди.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини