Лекции против дрогата организират за ученици в Димитровград

Лекция-дискусия и срещи на ученици и учители с Петьо Петров, служител на СДВР на тема „Битката с разпространението на наркоманията, превенция на злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици”, организират в Димитровград на 24-ти юни, по повед Международниа ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици - 26 юни.

Срещите с ученици ще бъдат от 10.00 часа в ПЕГ "Д-р Иван Богоров" и ПМГ "Иван Вазов" и от 14.30ч. в "Гроссето", където ще участват учители, педагогически съветници, ученици, психолози, директори от училищата и представители на социални услуги.

26 юни е Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици. На този ден всички хора по света могат да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. Датата е приета на Общото събрание на ООН през 1987 г. и изразява решителността на всички страни-членки да засилят действията и сътрудничеството си за постигане на свят без наркотици.

Службата по наркотици и престъпност към ООН всяка година избира тема за Международния ден и провежда целогодишна кампания за повишаване на ангажираността на хората по световния проблем с наркотиците.  Тазгодишната тема е „Първо се вслушай” – Да чуем децата и младежите е първата стъпка да им помогнем да пораснат здрави и защитени.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини