Проверки срещу мошеници в Кърджалийско

Шофьор без свидетелство за управление и друг, придвижвал се с нерегистриран автомобил, са били установени вчера от полицейски служители от РУ-Кърджали. Около 11 часа в село Калоянци бил спрян „Фолксваген“ с 63-годишен водач. При проверката полицаите установили, че свидетелството за правоуправление на шофьора е отнето и той е в срок на изтърпяване на наложена принудителна административна мярка. 16-годишен с нерегистриран мотопед е бил засечен от полицаи при проверка в село Черноочене вчера около 17 часа. Работата по двата случая продължава сектор „Охранителна полиция“ в РУ-Кърджали.

Проверка за незаконно добити дърва е започната в РУ-Кърджали с постановление на Районната прокуратура. В двора на 61-годишен жител на населено място в общината били открити немаркирани дърва от акация, добити без редовно писмено позволително. Сектор „Охранителна полиция“ изяснява случая.

 Проверка за нанесена телесна повреда е започната в РУ-Крумовград с постановление на Районната прокуратура. При конфликт между двама мъже на 69 и 72 години по-възрастният нанесъл удари с пръчка по главата и тялото на опонента си. Проверката по случая се извършва от група „Охранителна полиция“ по чл.131, ал.1, т.12 във връзка с чл.130, ал.1 от Наказателния кодекс.

Шестима огнеборци от службата в Кърджали загасили запалени сухи треви в землището на село Висока поляна и контейнер в областния град. Няма нанесени щети. Сигнал за пожар в цех е подаден тази нощ в 2,30 часа. Вследствие на късо съединение се запалило осветително тяло. На място бил изпратен екип на службата в Кърджали, но до пристигането му служител в обекта загасил огъня.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини