За по-малко от 30 дни събраха над 21 хиляди за Веско от Доспат, детето вече преживя 9 операции

Добри хора със щедри сърца има на всякъде по света, а родопчани показаха за пореден път, че макар животът им да не е лек,   могат да заделят от залъка си, за да помогнат. Така- за по-малко от месец бяха събрани 21 130 лева в благотворителната кампания за лечението на 13 годишния Веселин Хлачев от Доспат, който страда от две много редки заболявания.

Момченцето има мускулна дистрофия и етилмалонова ацидория, които налагат скъпоструващо лечение в чужбина и рехабилитация, които може да се извършат в Истанбул срещу сума от около 20 хиляди, непосилна за семейството му.

Затова родителите на детето се обърнаха с молба към всеки да помогне според възможностите си, за да може синът им да оздравее. От 21 май 2019г- когато беше отправен апелът за помощ- до днес, откликнаха десетки хора от различни населени места и дариха за Веско.

По банковата сметка са постъпили средства в размер на 16 449, 83 лева, 4 680 лева са другите дарени пари, в събирането на които участваха с почти 3900лв. ученици от Доспат. Десетокласниците от СУ "Димитър Благоев" в родопския град организираха кампания с кутии за дарения в няколко населени места.

Къдрие Халачева, майка на Веселин изказа огромни благодарности за всеки, който е помогнал на детето ѝ.

За Веско предстои да бъде приет в болница в Истанбул, където ще му бъдат направени пълни изследвания от професор, който при предварителна консултация е дал надежда на родителите. Той ще назначи и конкретно лечение на малкия родопчанин, а той нетърпеливо пита майка си кога ще тръгват за Истанбул. Защото мечтата му, след вече преживени 9 операции, е да ходи и да играе със своите връстници.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини