Община Кърджали няма вина за непостигнатите цели на кампанията „Бъди войник“ на МО

В информация, публикувана днес на сайта на Министерство на отбранатасе посочва, че по време  на проведената кампания „Бъди войник“ на 12 юни т.г. в Кърджали не са постигнати поставените цели - пред широката общественост в града да бъдат демонстрирани способностите и професионалните умения на военнослужещите от Специалните сили и да бъде дадена възможност на голям брой младежи да се запознаят с военната служба по време на информационната борса.Като основна причина за това се посочва липсата на координация от страна на общинските власти, поради което в централната част на града  са проведени две важни  мероприятия по едно и също време на много близки места.

В тази връзка община Кърджали уточнява, че традиционната открита сцена на талантите, организирана от Детски и младежки парламент към ОДК -гр. Кърджали е насрочена  за 12 юни от 17.30 ч. ие включена в Културния календар на общината, който е изготвен още през месец декември 2018г. Участници и публика на това мероприятие са основно деца и техни близки,което по никакъв начин не отговаря на написаното за „една и съща аудитория“.

Кампаниятана Министерството на отбраната„Бъди войник“, както става ясно, е насочена към широката общественост в град Кърджали, а откритата  сцена на талантите, организирана от Детски и младежки парламент към ОДК- гр. Кърджали и Младежки клуб към ОСНВ – Кърджали събира на едно място деца и ученици от град Кърджали.

Важно е да посочим също така, че писмото от Военното окръжие е входирано в общината на 5 юни 2019 г. и16.00ч. е посочен за начален час на проявата.  Общинска администрация е изпълнила всички искания на МО по отношение на техническото и логистично осигуряване на мероприятието. По предварителна програма  кампанията на Министерството на отбраната„Бъди войник“е трябвало да приключи преди старта на откритата сцена на талантите.

Община Кърджали  не може да бъде обвинявана за непостигнатите цели на  кампанията „Бъди войник“, която поради организационни проблеми е стартирала със закъснение  от час и половина  и е съвпаднала като време с началото на откритата сцена на талантите.В израз на уважение, Кмета на общината  покани на среща представителите на МО и заедно с тях  присъства на демонстрираните способностите и професионалните умения на военнослужещите от Специалните сили. Ръководството на общината винаги до сега е подкрепяло всички усилия на Министерството на отбраната за възпитание на патриотичен дух сред младите хора на България и издигане на престижа на Българската армия. В тази връзка Община Кърджали изразява своята готовност  да съдейства отново за второто  издание на кампанията „Бъди войник“.

Това съобщиха от Пресслужбата на Община Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Къ
    КЪРДЖАЛИЕЦ КОРЕНЯК
    0 0
    08:13, 18 юни 2019
    Няма по разбити улици,тротоари в друг град па макар и не областен. Мръсотия навсякъде неурудуни и разбити денски площадки.напр.до т.нар."попска градина" играят цялогодишто десетки деца вижте и се отвратете като цяло. Кмете кмете ояде се нищо не те интересува освен да обикаляш партийни и далавераджийски структури. Къде е това компи да се позавърти около него и ще видите какво ще излезе

Още новини

Последни новини