Убитият по пътя за Маказа велосипедист бил глухоням

Трупът на 37-годишен велосипедист –  Месут Мустафа е открит в събота в канавка на международния път за Гърция. Човекът е бил глухоням. Тялото на мъжа било видяно край разклона за с. Загорско в събота преди обяд от пътуващи към границата, които подали сигнал на спешния телефон 112.
Основната версия, по която работи полицията, е за причиняване на смърт по непредпазливост при катастрофа. Вероятно велосипедистът се е движел в средата на пътя и не е чул приближаващия зад него автомобил, който го блъснал.
Разследващите продължават да издирват свидетели на инцидента. Информация за преминалите в района автомобили ще се свали и от камерите край пътя, казаха от полицията.
Според водещата версия велосипедистът бил пометен от пътуващ по посока на Гърция автомобил. Колата се движела с висока скорост, защото на мястото на инцидента има дълъг спирачен път.
Край пътя били открити и пластмасови парчета от броня на автомобил.
Предполага се, че виновният шофьор е издърпал мъртвия велосипедист в канавката, където е открит часове по-късно. Счупеното колело пък било захвърлено на 20-ина метра в крайпътната ливада.
За последно Месут Мустафа бил видян в петък вечерта в Момчилград. Вероятно инцидентът станал часове по-късно. Той често използвал международния път за Гърция, за да се прибере в родното си с. Горско Дюлево. То се намира в планински масив и пътят от Момчилград до него е доста стръмен. Затова Месут Мустафа предпочитал да минава по платното за ГКПП Маказа. На няколко километра от мястото, където бил намерен трупът му, има въжен мост, от който пряк път води за Горско Дюлево.
“Не можем да проумеем какъв е бил този човек зад волана. Как може да блъснеш с автомобил някого и просто да го захвърлиш в канавката, а не да му помогнеш? Не казвам, че Месут не е имал вина. Той караше стар велосипед, не ползваше светлоотразителна жилетка, но не заслужаваше да му се случи такова нещо”, казва кметът на Горско Дюлево Сезгин Ахмед.
В селото всички били в шок от случилото се. Въпреки че бил глухоням, Месут бил трудолюбив и никога не отказвал каквато и да било работа. Най-често помагал на съселяните си в земеделието срещу дребни суми. Загиналият велосипедист се грижел за възрастните си родители.
“Не знам как ще преживеят смъртта на Месут. Дано по-скоро заловят убиеца и да го осъдят, въпреки че това няма да го върне обратно”, каза още кметът на Горско Дюлево.

24 часа

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини