Нермин Мехмед от Община Кърджали с престижна награда за дейността си в сферата на социалните грижи

Главният експерт в Община Кърджали Нермин Мехмед получи престижно отличие за цялостната си дейност в сферата на социалните грижи. Това стана на международен форум. Отличието бе прието от зам.-кметът Веселина Тихомирова.

Община Кърджали участва в двудневен международен форум „Партньорство за по-добри социални услуги, заетост и развитие“, който се проведе в хотел „Интернационал“, к. к. Златни пясъци, Варна и е организиран от Националния алианс за социална отговорност. Нейни представители там са заместник-кметът Веселина Тихомирова и директорът на дирекция „Хуманитарни дейности” Ширин Сюлейман.

В раздела на форума „Партньорства между доставчици на социални услуги, културни дейци, образователни институции и други заинтересовани лица за насърчаване на интеграцията на хора с увреждания чрез изкуство и култура” заместник-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова изнесе презентация за работата на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания в Кърджали.

За Кърджали бг вести Веселина Тихомирова сподели,че участниците във форума били силно впечатлени от факта, че лично кметът на Община Кърджали посещава ползвателите на социални услуги. Фактът,че в обществената пералня работят само хора с увреждания също бил коментиран. Категорично местната власт ще подкрепя хората в нужда и в следващите години , подчерта Веселина Тихомирова. 

Форумът отбелязва 10-годишен юбилей на Националния алианс за социална отговорност, а сред участниците е неговият председател Георги Георгиев,  заместник-министърът на труда и социалната политика г-жа Султанка Петрова, генералният секретар на EASPD г-н Люк Зелдерло, председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Елеонора Лилова, изпълнителният директор на Националното сдружение на общините в Република България г-жа Силвия Георгиева, зам. изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане г-жа Мая Василева.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини