Адвокат Василев: Оставка на шефа на ГДБОП Ивайло Спиридонов за погрома срещу телевизиите

„Това е геноцид, сега ще има вълна от съдебни дела в Страсбург. Лично ще поискам оставката на Ивайло Спиридонов, шефът на ГДБОП. Глупостта не може да бъде прощавана“, заяви пред БГНЕС адвокат Емил Василев във връзка със специализираната полицейска операция срещу кабелни оператори в Югозападна България.

Бившият депутат е правен консултант на двете най-големи браншови организации в България – Клуб 2000 – Национално сдружение на малките и средни кабелни оператори (НСМСКО) и браншовата асоциация на Българските телекомуникационни оператори.

„На цяла Югозападна България е нанесен изключително тежък удар. В момента там е погром, в резултат на неправомерните действия на прокуратурата и ГДБОП. Така са извършени изземванията на техника от кабелните оператори вчера, че тяхната дейност е била тотално преустановена“, смята юристът.

Той даде конкретен пример с един от операторите – „Кабел Сат-Запад“.

“Той има договори за разпространение на 280 телевизионни програми със съответните телевизии, доставчици на съдържание. Срещу него е подадена жалба за 10 телевизионни програми. Отнети са обаче приемниците за всички 280. Тук не се прави реално разследване, а ликвидация на българския бизнес. Ритуално убийство на кабелния оператор – това се прави“, подчерта адвокат Василев.

Според него, заради обиските, освен на телевизия, на някои места е била прекъсната и доставката на интернет.

„Днес банките имат затруднение с транзакции в този регион. Няма интернет в болниците. Спрени са някои планови операции. Училища, детски градини, хотели – пълен погром в Югозападна България върху целия бизнес. Служителите на телевизия „Рила“ в Дупница вчера не са били допуснати до студията и тя е преустановила дейността си, а те имат предавания, включително местни нови. Тоест, тук имаме удар и по свободата на словото. „Най-важното в тази история е, че са ударени правата на гражданите. Кой си ти да спреш на 25-хиляден град, какъвто е Гоце Делчев, телевизията и интернета, за да обслужиш интересите на собственика на футболния клуб Лудогорец?“, смята той.

Източник: БГНЕС

Видеа по темата

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ва
    Василев
    10 -1
    15:14, 14 юни 2019
    В държавата на **** ******* всичко е възможно. Боко обслужва интересите на приятеля си самозабравилия се олигарх Домусчиев. Това е фашизъм в действие! Домусчиев и Боко скоро ще сложат такса и на въздуха който дишаме.
  • 2
    Ан
    антимишок
    1 0
    20:02, 15 юни 2019
    Очаквайте скоро и в други региони да има подобни акции!Просто започна "окрупняването" на бизнеса в сектора на доставчиците на инернет и кабелни услуги и от цялата тази показна "законност" ще спечелят булсатком,виваком и а1!

Още новини

Последни новини