Работнически клуб „Спорт и здраве” Кърджали завоюва четвърто място на спортния фестивал в Албена

Изображение 1 от 3

    Работнически клуб „Спорт и здраве”-Кърджали стана четвърти в комплексното класиране за купата на КНСБ „Проф. д-р Желязко Христов” на провелия се от 5 до 9 юни в к.к. „Албена” Шестнадесети работнически спортен фестивал с международно участие. Това се случи в условията на изключителна конкуренция като във фестивала участваха над 1300 души от 55 дружества от 11 държави: България, Беларус, Израел, Македония, Мароко, Мексико, Румъния, Русия, Тунис, Туркменистан и Украйна.

    Купата за четвъртото място бе връчена на специална церемония при закриването на фестивала на председателя на Работнически клуб „Спорт и здраве” Кърджали Иванка Караколева от вицепрезидента на КНСБ Пламен Нанков.

    47 кърджалийски спортисти, водени от председателя на клуба Иванка Караколева, се състезаваха в 9 от общо 18 вида спорт, а това са плажен волейбол – мъже и жени, волейбол - мъже, тенис на маса – мъже и жени, шахмат, баскетбол (стрийтбол), дартс – мъже и жени, плуване, теглене на въже - мъже и вдигане на пудовка.

    Най-успешен според класирането в отделните дисциплини бе отборът ни по тенис на маса – жени, който стана вицешампион. Тенисистките на РК "Спорт и здраве" Кърджали Христина Трайкова и Надя Убчева в драматичен двубой отстъпиха само на отбора на Асарел Медет, които грабнаха шампионската титла в тази дисциплина.

    В останалите дисциплини общо 4 отбора от Кърджали стигнаха до полуфиналите като в последствие станаха четвърти. Това са отборите по стрийтбол, волейбол мъже, плажен волейбол жени, тенис на маса – мъже. А отборът ни по плажен волейбол – мъже се класира 5-ти в крайното класиране по тази дисциплина, а шахматистите ни шести.

    Отборът по теглене на въже също допринесе за комплексното класиране с две завоювани победи, които донесоха 3 точки от общо 23 за доброто представяне на клуба.

    Успехи завоюваха и наши състезатели по дартс в индивидуалните надпревари. Красимир Гавазов сана 5-ти с две победи и една загуба. А Надя Убчева стана първа при жените в индивидуалното класиране.



    Павел Тенчев

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини