Двама пострадаха при катастрофи в региона през уикенда

Двама са пострадали при пътни произшествия в областта на 8 юни. 18-годишен катастрофирал с личния си лек автомобил „Фолксваген“ на път от Кърджали към село Жинзифово, до разклона за село Широко поле. На прав участък вследствие на несъобразена скорост шофьорът загубил контрол над управлението и се преобърнал в крайпътна поляна. Младежът бил откарат от екип на Центъра на спешна помощ в Спешното отделение, където бил прегледан, а по-късно транспортиран в пловдивска болница. Взета е кръвна проба за химически анализ. Съставен е акт по ЗДвП. Екип на пожарната служба обезопасил катастрофиралата кола. По пътя от разклона за село  Опълченско към село Македонци 71-годишен водач на лек автомобил „Рено“ на завой загубил контрол над управлението, колата напуснала пътното платно и се преобърнала. 69-годишна пътничка била откарана в кърджалийската болница и настанена под наблюдение в хирургичното отделение с натъртвания. Тестът за алкохол на шофьора е с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП.

553 моторни превозни средства са били проверени в специализирана операция по линия на ТИСПОЛ на територията на областта от 3 юни до 9 юни с цел  намаляване на пътнотранспортния травматизъм, контрол за употреба на алкохол и наркотични вещества от водачите, наличие на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“, установяване на шофьори с невръчени електронни фишове и неплатени глоби. Констатираните нарушения са 128, за които са съставени 11 акта и 117 фиша по ЗДвП.

Незаконен превоз на 25 агнета са установили полицаи от РУ-Джебел в хода на специализирана операция за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места. На 8 юни малко след 12 часа в района на село Казаците за проверка бил спрян товарен автомобил „Форд“ с 24-годишен водач и двама пътници на 38 и 47 години. Групата превозвала домашни животни без съответните документи, разрешаващи транспортирането. Служител на Областната дирекция по безопасност на храните съставил акт по Закона за ветеринарномедицинската дейност.
Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини