Адвокатка обиколила 30 държави, подари своя фотоизложба на Дома за стари хора в Кърджали

Изображение 1 от 5

    Адвокатка посетила 30 държави, подари своя фотоизложба на Дома за стари хора в Кърджали. Юристката Есен Устренска е обладана от страстта да пътува и да опознава нови култури и цивилизации. Тя ги документира с фотоапарата си и се наслаждава на фотосите в свободното си време. За първи път обаче нейни фотоси стават публични. От днес по случай двадесетгодишният юбилей на Дома за стари хора в Кърджали 12 цветни фотографии, в стилни рамки, красят фоаейето на сградата. Фотографиите представят архитектурни забележителности от Израел, Мароко, Иран, Куба, Йордания. Изложбата се вписва чудесно в обновената сграда на дома.
      Пред възрастните хора и ученици от СУ"Владимир Димитров-Майстора" управителката на дома Таня Делева сподели, че с откриването на фотоизложбата започва седмицата от прояви , посветени на двадесетгодишнината на институцията. Кулминацията ще бъде на 14 юни.
      Хората от дома ме познават, аз често идвам тук. Реших да създам уют.Копирах снимките във фотоси и ги подарих,заяви Есен Устренска.Тя сподели,че младите хора са в дълг на възрастните .В същото време който има баба и дядо е много богат.Към младите зрители тя се обърна с препоръка да използват всяка възможност да разширяват светогледа си.  Ако посетите друга страна вие ще се върнете съвсем различни, обогатени,каза авторката на изложбата.
     Есен Устренска обеща, че ще подари още фотоси за коридор от сградата със снимки от следващи пътувания. На церемонията присъства бащата на Есен Устренска ,известния поет Ясен Устренски.
     За Кърджали бг вести Есен Устренска сподели,че от януари 2019 г.редовно посещава дома. Тогава тя помага на възрастен човек от с.Устрен да бъде настанен в него. Дядо Райчо живял като клошар без документи 30 години в София. Сега вече има свой дом. Днес Есен ще го заведе в родното му село Устрен, което възрасстния човек не е посещавал от 30 години.
    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ин
      инат турчин
      1 -1
      23:55, 8 юни 2019
      Ясен Устренски - баща на гореспоменатата -- е слугувал за Държавна Сигурност като доносник с псевдоним "Сергей"! Не на комунягите! Съсипаха сумати животи и семейства и какво сега -- да им се радваме на чедата им така ли? Няма смисъл да правите PR на Есен, докато тя не обиколи всички репресирани села из Кърджалийско заедно с баща си и не искат прошка от хорицата..., какво като е обиколила чужди държави.
      Г-н Кулов, призовавам Ви да публикувате коментара ми. Хората имат право да узнаят истините! Времената, където ние си държахме езиците, щото виждаш ли, слугите на Диктатурата бдяха над хората, минаха!
    Последни новини