40 ученици от община Кирково се състезаваха по майсторско колоездене

Инициативата е съвместна на полицейското управление и общинската администрация

40 велосипедисти от 7 училища на територията на община Кирково показаха отлична теоретична подготовка и умения по майсторско колоездене. РУ на МВР – Кирково съвместно с общинска администрация организираха днес на площада в село Кирково петнадесетото по ред състезание. Първият етап от надпреварата включваше решаване на тест за проверка на знанията за правилата за движение по пътищата. Във втория етап от състезанието колоездачите демонстрираха майсторско колоездене при заобикаляне на 5 конуса в зиг-заг, пренасяне на чаша с вода, движение през тесни тунели и улей, хвърляне на малка плътна топка в цел, указване на извършвани маневри пред пешеходна пътека.

Първо място отборното класиране заеха учениците от ОУ “Иван Вазов” в с. Чакаларово, на второ място е отборът на ОУ ,,Васил Левски“ в с. Тихомир, а на трето – СУ “Христо Ботев” в с. Чорбаджийско.

При момичетата шампионка стана Антония Асенова от ОУ “Иван Вазов” – Чакаларово с най- добър резултат за всички участници, следвана от Ивет Димова от ОУ,,Васил Левски“ в с. Тихомир, а на трето място се нареди Валентина Башева от ОУ “Иван Вазов” – Чакаларово. При момчетата първенец стана Даниел Семерджиев от СУ “Отец Паисий” – Кирково, следван от Борис Асенов Палов от ОУ ,,Иван Вазов“ - Чакаларово. На трето място се класира Йордан Атанасов от СУ “Отец Паисий” – Кирково.

Наградите за отборите-първенци – купи, трофеи и медали, футболни топки за всички отбори и други предметни награда за победителите, бяха връчени от Валентина Димитрова -зам.- кмет на община Кирково и Веселин Каменов началник на група „Охранителна полиция“ в РУ-Кирково. Всички участници в състезанието получиха специално изработени чаши с мотото ,,Заедно и безопасно на пътя“, подарени им от местната Комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Днешното състезание е част от работната карта на Районното управление на МВР и общината за превенция на противообществените прояви на подрастващите.

Това съобщиха от  Регионален пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини