МТС и Huawei подписаха договор за развитието на 5G в Русия

Най-големият руски мобилен оператор МТС и китайският производител на телекомуникационна апаратура Huawei подписаха договор за съвместно развитие на 5G технологиите в Русия. Пилотните мобилни мрежи от пето поколение ще бъдат изградени още тази година, а работата върху тях ще продължи и през 2020 година.

Тържествената церемония по подписването на договора се състоя в Кремъл. Тя бе от най-високо държавно ниво и на нея присъстваха президентът на РФ Владимир Путин и председателят на Китайската Народна република Си Цзинпин. Церемонията се състоя малко преди началото на Петербургския международен икономически форум.

В официалното съобщение за медиите се казва, че в рамките на това споразумение двете компании са разработили подробен план за действие през периода от 2019-2020 години. Предвижда се внедряване на 5G технологиите и на IoT концепцията в сега действащата инфраструктура на МТС, надграждане възможностите на сега работещите LTE мобилни оператори до нивото 5G-ready (готови за внедряване на 5G), изграждането на тестови зони и пилотни 5G мрежи с различни сценарии на използване, включително и в мащабни инфраструктурни обекти.

 

„Самият факт, че на церемонията по подписването присъстват президентът на Русия и председателят на КНР още веднъж доказва, колко е важно за Русия и Китай партньорството в технологичните сфери. Huawei има огромен опит в изграждането и развитието на 5G мрежите, като оглавява надпреварата в тази област. Huawei има над 16 000 патента в 5G областта. Надяваме се, че с нашите съвместни с МТС усилия, в Русия ще започне 5G ерата“ – каза генералният директор на Huawei за Европа Ейдън У.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини