Над 200 поемат по асеновградските върхове и пътеки в събота

Маршрутът, избран тази година, ще подари на участниците още повече гледки и допир с чистата и недокосната красота на Родопа планина. Това обещават организаторите на Четвъртия национален поход „Асеновградски върхове и пътеки“, който ще се проведе тази уикенд, 8 и 9 юни. До момента са се записали около 230 участници, уточняват от Сдружение „Устремени“.

Тръгването ще е в 08:30 ч. в събота от паметник на Цар Иван Асен II. Ще се премине през манастир "Света Петка Мулдавска" - символ на духовността и националната ни идентичност, местността "Голия гидик", намираща се на хребета на рид "Пропаст" с прекрасни панорамни гледки към връх Безово, Добростан - люлката на родопски строителни традиции чрез своите майстори-строители (дюлгери) и други прекрасни места. Маршрутът е избран така, че да направи участниците свидетели на изключителни гледки към Родопите и Тракия. Трасето преминава през една от най-красивите панорамни пътеки - т. нар. „Асеновградско конче“, обясняват от сдружението – организатор. Финалната точка през първия ден ще е хижа „Марциганица“. В 19:00 ч. от беседката под нея ще тръгват безплатни автобуси, които ще извозят до центъра на Асеновград тези, които предварително са се записали за това.

Останалите и за втория ден ще тръгнат в неделя сутрин (10:00 ч.) обратно по маршрута: пещера "Добростански бисер" (по желание) - връх "Попа" - връх "Корена" - местността "Сливово" - водопад "Сливодолското падало", паркинг при тунел на пътя над село Бачково - безплатен автобус за извозване на участниците до Асеновград.

Ще има и съпътстващи атракции - обиколки с коне, тандемен полет с парапланер или обиколки с колело по маршрутите около хижата и Добростанското плато, които трябва да бъдат ангажирани предварително.

Какво още са подготвили организаторите на „Асеновградски върхове и пътеки“ IV, който е залегнал в годишната програма за туризъм на Община Асеновград и ОП "Туризъм", можете да видите на страницата на събитието във фейсбук ТУК.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини