Тежък ден за шофьорите на джипове: спипаха 18-годишна с нерегистриран автомобил, "Сеат" удари "Ланд Роувър"

18-годишна управлявала нерегистриран лек автомобил „Ланд Роувър“. Полицаи спрели колата за проверка на ул.“Стефан Стамболов“ в Кърджали. При направена справка станало ясно, че автомобилът е с прекратена регистрация на основание чл.143 ,ал.15 от ЗДвП за неизпълнено задължение на собственик да регистрира моторно превозно средство в двумесечен срок от придобиването му. Проверката по случая е по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс и се извършва от сектор „Охранителна полиция“ в РУ-Кърджали.

Жалба за кражба от товарен автомобил „Дачия“ е подадена в РУ-Кърджали от 53-годишна жена. Колата била на паркинг пред един от хипермаркетите в града и от нея изчезнала дамска чанта с 400 лв. и лични документи. Сектор „Криминална полиция“ работи по изясняването на случая. Издирва се извършителят на престъплението.

16 товарни автомобила, 20 лица и 1 обект са били проверени на територията на РУ-Крумовград в специализирана операция вчера за спазване на законовите изисквания за добива и транспортирането на дървесина. Констатираните нарушения са 9 и за тях са съставени 3 акта по Закона за българските лични документи и 6 фиша по ЗДвП.

41-годишен водач на лек автомобил „Сеат“ при завиване на кръстовището между улиците “Републиканска“ и Булаир“ в областния град отнел предимство и последвал сблъсък с „Ланд Роувър“, управляван от 60-годишен. Няма пострадали при произшествието, което е станало около 8,30 часа вчера. Тестовете за алкохол на шофьорите са с отрицателен резултат. На виновния е съставен акт.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини