26 °C

Няма регистриран случай на домашно насилие над дете тази година в Кърджали

За 2 години е намалял броят на децата, за които е предприета мярката за закрила в област Кърджали. За 2017 година броят им е 47, за 2018 е 32 деца, а до момента за 2019 година, те са 11. Това каза директорът на Регионалната дирекция "Социално подпомагане" в Кърджали Цветомир Хаджиев. 

За този период намаляват и случаите на насилие над деца - докато през 2017 Дирекцията за закрила на детето е реагирала в 3 случая, то за тази година, до момента няма случай на домашно насилие, за който да е подаден сигнал в дирекцията. 

Основната причина, поради която се налага извеждане на дете от семейството, е обстоятелството, че родителите са изпаднали в трайна невъзможност да полагат необходимите за неговото развитие и живот грижи. На второ място като причина е обстоятелството, че родителите или хората, които се грижат за детето, по субективни причини не полагат необходимите грижи, каза Цветомир Хаджиев. Радващото за нас е, че случаите на насилие, поради което се налага извеждане на дете отсемейството, са малко. Разбира се, съществува и обстоятелства, които водят до извеждане , когато детето е останало без родителска грижа заради починали родители, коментира Цветомир Хаджиев.

Основната мярка за закрила, която се прилага в област Кърджали, е настаняване на детето при близки и роднини.

http://bnr.bg
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Kardjali.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 22.07.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини