Певците на „Йовков“ със специална награда на международен етнофестивал

На деветнайстия Международен детски етнофестивал в Минерални бани – Хасковско вокалната група за автентичен фолклор на СУ „Йордан Йовков“ , с ръководител Гинка Матева, спечели  Специалната награда на община Минерални бани – Хасково.

Детският етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа” е сред отличените български фестивали със Сертификат за европейско качество, получен от Европейската фестивална асоциация. Той се организира от КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов”, със съдействието на Община Минерални бани, Хасковска област, посветен на  на 1-ви юни – Международния  ден на детето.

На това издание имаше участници, представители не само на Балканите – деца от Сърбия, Северна Македония, Републека Турция,  Босна и Херцеговина,  но и от Молдова, и Беларус.

Учениците от „Йовков“  се състезаваха в Раздел „Вокални групи” и независимо от голямата и силна конкуренция завоюва високото отличие.

Медийни партньори на детския празник бяха  Българска национална телевизия и БНР Радио Благоевград. Преди закриването, водещият съобщи на участниците да очакват в скоро време излъчването на фестивала по БНТ.

клуб Журналист и клуб Фотосвят

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини