Най-много валя в Кирковско, 56 литра на квадрат се изляха за 9 часа

56 литра на квадратен метър са се изсипали от 17 часа снощи до 2 часа тази сутрин в община Кирково. Около 30 литра на квадратен метър са паднали в община Крумовград. Стойностите са сумарни, за денонощието от 8 часа на 2 юни до 8 часа тази сутрин, и са отчетени от автоматичните измервателни станции на Националния институт по метеорология и хидрология, разположени по поречието на река Арда и нейните притоци. Между 20 и 30 литра е и сумарното количество на валежите в областния град Кърджали. По часове най-много е валяло около 17 часа в Кирковско - 33.7 литра. Снощи към 20 часа дъждът е бил обилен в района на Аврен - 22 литра, Кирково - 16.1 литра и в района на река Върбица до Джебел - 15 литра на квадратен метър. 

Проливните дъждове в областта покачиха нивата на реките в Източните Родопи, сочат оперативните данни на Националния институт по метеорология и хидрология.

Няма данни за преливащи язовири и реки в страната. Рано тази сутрин е задействан щаб за наблюдение, обяви министърът на околната среда и водите Нено Димов. От ековедомството обещават информация два пъти дневно за състоянието на язовирите, реките с данни за критични нива и аварийни ситуации, за критични участъци по укрепителни съоръжения, както и постъпилата информация за засегнати населени места.

За област Кърджали днес няма предупреждения за опасни явления, проливни дъждове и гръмотевични бури.

http://bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини