Спецоперация спря онлайн продажбата на 53 хил. незаконни слънчеви очила

При спецоперация е спряна онлайн продажбата на над 53 000 опасни за зрението слънчеви очила, обозначени с търговските означения на над 500 модела от световно известни марки. Стоката е конфискувана.

 Спецоперацията по противодействие на онлайн престъпления срещу обекти на защитени търговски марки е проведена на територията на Варна от служители от специализирания отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП и колегите им от БОП - Варна.

Установено е, че иззетите количества са били подготвени за продажба през настъпващия летен сезон, а редица сайтове в страната също зареждали на едро от фалшивата стока в двете разкрити депа.

По данни на експертите ниското качество на иззетите реплики ги прави особено опасни за зрението, тъй като при употребата им зеницата на очите се разширява в пъти, а заради липсата на UV защита навлизат повече от вредните лъчи.

Проведените действия са резултат от прилаганите от ГДБОП политики за ефективно противодействие на онлайн престъпленията, извършвани спрямо обекти на интелектуалната и индустриалната собственост.

haskovo.net
 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини