Наградиха ПФК„Арда 1924”с Почетен знак -златен на Община Кърджали и премия от 100 000 лева

    Общинският съвет в Кърджали награди днес ръководството и футболистите на професионален спортен клуб „Арда 1924” с Почетен знак-златен и премия от 100 000 лева за великолепното им представяне във Втора футболна лига и влизането им в елита на българския футбол. Футболистите бяха поканени в залата на местния парламент, където им бе връчено високото отличие. Те бяха бурно аплодирани от общинските съветници и от първокласници от СУ”Отец Паисий”.

    Предложението за отличаване с Почетен знак-златен бе направено от председателя на Общинския съвет Раиф Мустафа още в началото на заседанието. Той поздрави общинските съветници с победата на „нашия футболен клуб” и влизането му в Първа футболна лига. Това е голям успех на футболистите и гражданите на Кърджали подчерта Раиф Мустафа. Той припомни, как преди 31 години ФК”Арда” бе спънат в устрема си да влезе в „А”-група. Той го определи като политическа репресия. Припомни как съдията на мача Шарлашки е признал, че е привикан в Политбюро на ЦК на БКП за да попречи на „Арда” да влезе в елита. Справедливостта рано или късно настъпва, подчерта Раиф Мустафа.

      Предложение към съветниците направи и кметът на Община Кърджали инж.Хасан Азис. Той определи 28 май 2019 г. като исторически ден, донесъл историческа победа и поправил историческа неправда. Тази неправда бе заличена. Предлагам награда от 100 000 лв.за ПФК „Арда 1924” каза още градоначалникът. И двете предложения бяха гласувани, придружени с бурни овации от съветници и футболисти.

       Чрез кмета на Община Кърджали благодарност на футболистите и ръководителите на ПФК „Арда 1924”изказа председателят на групата съветници на БСП и президент но Волейболен клуб „Арда” Милко Багдасаров. Той подчерта ролята на градоначалника и неговата подкрепа за футбола като решаваща. Постигнахме нещо голямо. Не бива обаче да се изопачава миналото, подчерта Багдасаров. Той бе категоричен,че постигнатото от футболистите тепърва ще се усеща от кърджалийци. Вече имаме две „А”. Два отбора във висшите лиги-волейболен и футболен,подчерта Багдасаров. Той определи постижението на ПФК „Арда 1924” като футболно чудо, а Кърджали,като най-спорния град в страната.

     От името на футболистите благодари техният капитан. Той посочи,че без подкрепата на кърджалийци успехът би бил немислим. Чест е за нас,че сме част от този голям успех, споделиха състезателите.

     Президентът на клуба Петър Пешев прие наградата. Той изрази надежда, че министърът на спорта Красен Кралев ще изпълни обещанието си и Арена „Арда” ще има осветление за новия сезон.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Гр
      гражданин на Кърджали
      0 0
      15:50, 30 май 2019
      хайде не преувеличавайте какво толкова е станало.какъв футбол какви футболисти,че и почетни граждани да ги правят. хора повечето не могат да четат и пишат и не говорете глупости.аматьори на които се радват също аматьори като тях.
    Последни новини