Опитен пилот загина при полет с делтапланер

Опитен пилот загина при полет с делтапланер.

Първоначално разпространените данни гласяха, че мъжът е управлявал селскостопански самолет. Впоследствие обаче стана ясно, че той е изпълнявал агрополет за наторяване на земеделски култури с мото-делтапланер.

Инцидентът е станал около 9 часа тази сутрин в землището на село Юлиево, край Мъглиж, област Стара Загора.

Впоследствие от Окръжната прокуратура в областния град съобщиха, че по случая вече е образувано досъдебно срещу неизвестен извършител за престъпление - за това, че при управление на въздухоплавателно средство неизвестният извършител нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил смъртта на загиналия мъж (Р. Г. И. - на 64-години).

Говорителят на Окръжната прокуратура в Стара Загора - зам.-окръжен прокурор Нейка Тенева, обясни, че в рамките на досъдебното производство се разследват всички възможни версии. Имало вероятност друг обект или човек, да са нарушили цялостта на въздухоплавателното тяло, което да е довело до трагичния инцидент. Работи се и по други версии.

Разследването се провежда от Национална следствена служба в София. По образуваното производство са разпитани свидетели. Органите на реда провеждат огледи на местопроизшествието.

Иззети са документи - за техническото състояние на мото-делтапланера и други документи от фирмата, чиято собственост е летателното средство.

Назначени са експертизи - съдебно медицинска и техническа.

Към момента няма повече данни около обстоятелствата, предизвикали произшествието във въздуха. 

Разпространи се информацията, че загиналият пръскал лозя в поле край селото.

Нова информира, че мъжът е бил изключително опитен пилот. 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини