Блъснаха дядо, пресичал улица в Комунига

81-годишен пешеходец бил блъснат, докато пресичал улица в село Комунига. Произшествието станало малко след 10,30 часа вчера. Възрастният човек бил ударен от лек автомобил „Пежо“ с 59-годишен водач. Пострадалият бил прегледан във Филиала на спешна помощ в Черноочене и освободен. Шофьорът е тестван за употреба на алкохол, резултатът е отрицателен. Съставен е акт по ЗДвП.

48-годишен с фалшива шофьорска книжка е задържан в РУ-Кърджали вчера. Мъжът бил спрян за проверка от полицейски служители на КПП „Чилик“ и представил свидетелство за управление на МПС, издадено в Турция. При направена справка се установило, че документът е неистински. Образувано е бързо производство по чл.316 във връзка с чл.308, ал.2 от Наказателния кодекс за съзнателно използване на неистински официален документ.

Двама мъже на 26 и 53 години са били задържани вчера за срок до 24 часа и разпитани като свидетели по образувано досъдебно производство в ОД на МВР-Кърджали, след което са били освободени.

118 моторни превозни средства са проверени на територията на РУ-Момчилград вчера от 14 часа до 16 часа с цел ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия. При проверките са констатирани 21 нарушения на ЗДвП, за които са съставени 9 акта и 12 фиша.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини