"Дачия" се обърна в канавка, хлапак подкара баварец пиян

43-годишен с товарен „Дачия“ се обърнал в канавка по пътя от село Баните към село Стояново на 23 май около 14 часа. Шофьорът загубил контрол над управлението вследствие на несъобразена скорост на мокър асфалт. Не е констатирана употреба на алкохол. Съставен е акт по ЗДвП. В 23,40 на бул.“Беломорски“ в Кърджали 25-годишен водач на „Опел“ се блъснал в спрял извън платното за движение „Фиат“. Тестовете за алкохол на водачите са с отрицателни резултати. На виновния е съставен акт. Около 13,30 часа вчера в село Бенковски 52-годишен с лек автомобил „Тойота“ не успял да спре навреме вследствие на несъобразена скорост и блъснал изскочил на пътното платно 8-годишен велосипедист. Момчето е било прегледано в Центъра за спешна помощ в Златоград и освободено. Тестът за алкохол на шофьора е с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП.  

В РУ-Кърджали се извършват проверки за управление на нерегистрирани автомобили. 63-годишен управлявал „Мерцедес“, за който при справка се установило, че е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. 28-годишен се придвижвал с „Ауди“, чиято регистрация била прекратена по чл.143, ал.15 от ЗДвП за неизпълнено задължение на собственик да регистрира моторното превозно средство в двумесечен срок от придобиването му.

 Бързо производство е образувано в РУ-Кърджали за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол. На 26 май около 3,20 часа на ул.“Екзарх Йосиф“ в областния град за проверка бил спрян лек автомобил „БМВ“ с 18-годишен водач. Тестът за алкохол на шофьора отчел 1,50 промила. Задържан е за срок до 24 часа в РУ-Кърджали. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ. Работата продължават сектор „Охранителна полиция“ и разследващ полицай.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини