ДПС с жалба в РИК:ГЕРБ раздават храни и дърва, за да си осигурят избиратели


ГЕРБ раздават торбички с храни и дърва, за да си осигурят гласове на предстоящите избори за членове на Европейския парламент на 26 май. Това се казва в жалба, подадена до Районната избирателна комисия от общинският предизборен щаб на Движението за права и свободи в Момчилград. В нея се посочва, че сигналите са получени от граждани и активисти на ДПС. 
Хранителните продукти са раздавани на 22 май 2019 г. около 13:30 ч. в предизборния щаб на политическа партия ГЕРБ. Ден по-късно - на 23 май 2019 г. към 11 часа, в момчилградското село Равен и махала "Въз" са били раздавани дърва. 
И в двата случая представителите на ГЕРБ са призовавали срещу раздадените от тях храни и дърва хората да гласуват на предстоящите избори за ГЕРБ. Като доказателство за твърденията си в жалбата от ДПС са предоставили в РИК и снимков материал.
"Служители на горското стопанство и на "ВиК" в Момчилград са принуждавани да агитират за ГЕРБ. Налице е упражняване на власт чрез използване на зависимости от предоставените услуги", се казва още в жалбата. Като доказателство от ДПС предоставят на РИК снимка на ръководителя на националния предизборен щаб на "ГЕРБ" Цветан Цветанов пред щаба на партията Момчилград, на която са застени и служители от двете държавни структури.
"Извършените действия на активисти на ГЕРБ са не само нарушение Изборния кодекс, но съдържат и елементи на състав на престъпление от Наказателния кодекс", коментира общинският лидер на ДПС в Момчилград Акиф Акиф.
Това съобщиха от местната централа на ДПС.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини