Шефът на полицията в Монтана подаде оставка

Директорът на полицията за областта старши комисар Ивайло Антонов е подал оставката си днес, от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Монтана са потвърдили информацията за news.bg. Оставката е приета и вече има издадена нова заповед за назначаването на нов полицейски ръководител. От пресслужбата не посочват причината за оставката на Антонов. 

От БСП обаче са категорични, че това се дължи на изнесените вчера от БСП данни за неправомерна намеса на полицията там в изборния процес.

"Това е потвърждение, че МВР се използва за оказване на влияние върху изборите в полза на управляващите", пишат от левицата.

Вчера от БСП оповестихме за подобни действия и на полицията във Видин, Лом и Враца.

"Очакваме и техните оставки", пишат още от БСП.

Вчера БСП се оплакаха от административен, полицейски и икономически натиск през последните седмици. На пресконференцият заместник-председателят на левицата Кирил Добрев заяви, че във Видин, Враца и Монтана полицейските служители били свикани и им било казано, че ще бъдат разформировани в други населени места, ако ГЕРБ не спечелят изборите.

Нещо повече - докато се лутали в издирването на убиеца от Костенец, полицаи все пак успели да издирят соцръководители и им изготвили предупредителни протоколи за изборите. Монтирана била камера за видеонаблюдение до клуб на БСП в Любимец. Служители на МВР плашели хората във Видин, а в Борован пък забранили поставянето на шатра с предизборна цел на червените.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини