29 °C

Нови 53 перли в DSD- короната на ЕГ „Христо Ботев“

С две пълни стипендии от Немската служба за академичен обмен и немски дипломи преди българските, абитуриентите от Езиковата гимназия гледат устремено към бъдещето

На 15.05.2019година, за пореден 16-типътв хотел Кърджали се проведе тържествено връчване на Немските езикови дипломи на Постоянната комисия на министрите на образованието и културата на Федерална Република Германия  за абитуриентите ЕГ „Христо Ботев“. Събитието беповод за гордост не само  за героите на вечерта – учениците, но и  за техните родители, баби и дядовци, братя, сестри и приятели. Начало на трогателното тържество даде г-жа Чавдарова като благодари на всички, които правят възможна тази толкова престижна диплома. С голямо вълнение тя сподели, че за втора поредна година са одобрени и двете кандидатури за пълна стипендия на Немската служба за академичен обмен и тазгодишните стипендианти са Лия Стамболиева и Гизем Сюлейман. В словото си тя не пропусна да спомене и най-добре представилите се ученици на DSD-изпита- Лия Стамболиева, Гизем Сюлейман, Георги Събев, Енис Мустафа и Добрина Радева и подчерта, че зад тези успехи стои трудът на всички учители по немски език.

Важността на немския език и  дипломата бе изтъкната от г-жа Вендлер- представител на немската страна. Тя благодари за успешното сътрудничество с Гимназията и пожела много успехи на учениците и техните преподаватели. След приветствията на г-жа Костова- представителна РУО- Кърджали и г-жа Тихомирова-заместник  кмет на община Кърджали, които пожелаха много бъдещи успехи на младежите от немскоговорещата общност в Гимназията, настъпи и дългоочакваният момент-  връчването на самите дипломи на абитуриентите, извървели дългия път до този щастлив момент, насърчавани от своите DSD-преподаватели Галина Недялкова и Нигяр Наим. С едно много емоционално слово абитуриентката Лия Стамболиева  трогнавсички в залата и припомни най-впечатляващите моменти от престоя им в Гимназията. От името на родителите  г-жа Събева- майка на Георги Събев благодари на ръководството и учителите по немски език и пожела много успехи на учениците.

За доброто настроение се погрижиха възпитаниците на училището, които с музикалния си талант и изпълнения, под ръководството на учителя по музика Любен Полихронов, създадоха неповторима атмосфера на празника. На коктейла развълнуваните младежи и техните родители изказваха благодарност към всички учители по немски език и към ръководството на Гимназията за възможността да се обучават по Програмата за придобиване на немски езикови дипломи, с които пред младежите се отварят възможностите за обучение в престижни европейски университети. С последните акорди на тържествената майска вечер, посветена на немските езикови дипломи, младежите отправят взор към  Държавни зрелостни изпити и към тържествата, отбелязващи смяната на ученическия чин със студентските банки.

 Успех по пътя към познанието!

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Kardjali.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Още новини

Хороскоп за 27.06.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини