Нови 53 перли в DSD- короната на ЕГ „Христо Ботев“

С две пълни стипендии от Немската служба за академичен обмен и немски дипломи преди българските, абитуриентите от Езиковата гимназия гледат устремено към бъдещето

На 15.05.2019година, за пореден 16-типътв хотел Кърджали се проведе тържествено връчване на Немските езикови дипломи на Постоянната комисия на министрите на образованието и културата на Федерална Република Германия  за абитуриентите ЕГ „Христо Ботев“. Събитието беповод за гордост не само  за героите на вечерта – учениците, но и  за техните родители, баби и дядовци, братя, сестри и приятели. Начало на трогателното тържество даде г-жа Чавдарова като благодари на всички, които правят възможна тази толкова престижна диплома. С голямо вълнение тя сподели, че за втора поредна година са одобрени и двете кандидатури за пълна стипендия на Немската служба за академичен обмен и тазгодишните стипендианти са Лия Стамболиева и Гизем Сюлейман. В словото си тя не пропусна да спомене и най-добре представилите се ученици на DSD-изпита- Лия Стамболиева, Гизем Сюлейман, Георги Събев, Енис Мустафа и Добрина Радева и подчерта, че зад тези успехи стои трудът на всички учители по немски език.

Важността на немския език и  дипломата бе изтъкната от г-жа Вендлер- представител на немската страна. Тя благодари за успешното сътрудничество с Гимназията и пожела много успехи на учениците и техните преподаватели. След приветствията на г-жа Костова- представителна РУО- Кърджали и г-жа Тихомирова-заместник  кмет на община Кърджали, които пожелаха много бъдещи успехи на младежите от немскоговорещата общност в Гимназията, настъпи и дългоочакваният момент-  връчването на самите дипломи на абитуриентите, извървели дългия път до този щастлив момент, насърчавани от своите DSD-преподаватели Галина Недялкова и Нигяр Наим. С едно много емоционално слово абитуриентката Лия Стамболиева  трогнавсички в залата и припомни най-впечатляващите моменти от престоя им в Гимназията. От името на родителите  г-жа Събева- майка на Георги Събев благодари на ръководството и учителите по немски език и пожела много успехи на учениците.

За доброто настроение се погрижиха възпитаниците на училището, които с музикалния си талант и изпълнения, под ръководството на учителя по музика Любен Полихронов, създадоха неповторима атмосфера на празника. На коктейла развълнуваните младежи и техните родители изказваха благодарност към всички учители по немски език и към ръководството на Гимназията за възможността да се обучават по Програмата за придобиване на немски езикови дипломи, с които пред младежите се отварят възможностите за обучение в престижни европейски университети. С последните акорди на тържествената майска вечер, посветена на немските езикови дипломи, младежите отправят взор към  Държавни зрелостни изпити и към тържествата, отбелязващи смяната на ученическия чин със студентските банки.

 Успех по пътя към познанието!

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини