Хор „Орфей” с отлично представяне в Национален фестивал във Варна

Изображение 1 от 6

    От успешно участие във Втория национален фестивал на детските и младежките хорове се завърна камерна формация на детски хор "Орфей" към Младежкия център в Хасково. Фестивалът се организира от община Варна в рамките на Международен майски хоров конкурс „Маестро Георги Димитров”. Събитието се проведе от 16 до 19 май във Варна, а орфейци имаха три концертни участия. Първата изява на певиците на Елена Цветкова бе на 18 май в художествената галерия, заедно с още шест състава от цялата страна. Другите две участия бяха на 18 май на откритата сцена на пл. "А. Новак" и на 19 май - в Делта Планет мол. Програмата, която орфейци представиха включваше произведения от български и чужди композитори и спечели признанието и поздравленията на хоровите диригенти, присъствали в залата. А публиката ги възнагради с бурни аплаузи. Компания на нашите момичета правиха едни от най – добрите детски хорове в България : Хор на малките - Свиленград, хор „Детска китка” - Пловдив, Детски хор „Бодра песен” - Шумен, Детско – младежки хор „Свети Георги победоносец” – Русе, Детски хор „Добри Христов” - Варна и Хор на варненските момчета и младежи.

    За своето участие певците получиха диплом и плакет от директора на фестивала - диригента Ганчо Ганчев. Отличното им представяне им спечели нови приятели – от Филипините, Корея и Китай и покани за участия в международни фестивали през 2020.

    Сега хор "Орфей" се готви за поредното си предизвикателство - участие във фестивала "Нека пеем заедно", който ще се проведе на 3 юни в Свиленград. Председател на авторитетното жури ще бъде проф. Александър Текелиев - носител на наградата на хоровите диригенти на Третия национален фестивал на коледната и новогодишната песен - Хасково.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини