Хайка, провериха 534 автомобила за седмица в областта

534 моторни превозни средства са били проверени на територията на областта по линия на ТИСПОЛ за времето от 13 май до 19 май за контрол на водачите на товарни автомобили и автобуси за спазване на ЗДвП. Констатираните нарушения са 56. Съставени са 10 акта и 46 фиша по ЗДвП.

Незаконен превоз на товари са установили полицаи от РУ-Джебел и РУ-Кърджали в хода на специализирана операция за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места. На 18 май около 9,30 часа джебелски полицаи проверили в село Устрен товарен „Мерцедес“, управляван от 64-годишен. Шофьорът превозвал 10 броя домашни животни без необходимите разрешителни. На 19 май около 9,30 часа полицаи от РУ-Кърджали извършили проверка на товарен „“Мерцедес“ с 23-годишен водач, който не представил документи за превозваните 4 домашни животни. Служители на Областната дирекция по безопасност на храните съставили актове по Закона за ветеринарномедицинската дейност.

57-годишен транспортирал незаконно добити дърва за огрев, установили полицаи от РУ-Кирково при проверка на товарен „Мерцедес“ на 19 май около 18 часа в района на село Върбен. Проверката била извършена в хода на специализирана операция за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места. Уведомени са служители на Регионалната дирекция по горите за отношение по компетентност.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини