Дядо Мраз организира състезание по риболов с щека и мач

    Дядо Мраз организира състезание по риболов на язовира край хасковското село Мандра. Това не е приказният герой, но е белобрад мъж от Сливен, който приятелите му наричат с това прозвище. Истинското му име е Йордан Момчев и е най-възрастният състезател по риболов с щека в страната. „След няколко дни навършвам 77 години”, с бодър дух заяви мъжът, докато изкарваше малка рибка от водоема.

    Действително състезанието се провежда в негова чест за шеста поредна година. „Преди време претърпях операция и след възстановяването си казах, че всяка година ще се събираме с приятели риболовци”, каза Момчев, който беше облечен с тениска с надпис „Дядо Мраз”.

    В състезанието с щека и мач участваха общо 36 души, разделени в 18 отбора от по двама души. Сред състезателите бяха внукът на Дядо Мраз и синът му Васко, който е скулптор, чието дело са наградите за победителите в турнира – купи и златна кука, ръчна изработка.

    В разгара на надпреварата риболовците споделиха, че днес уловът е слаб. Според някои от тях това се дължи на рязкото затопляне на времето, което провокирало рибите да се потопят на дъното на водоема.

    Състезанието започна в 10 часа днес и бе с времетраене 5 часа. След награждаването риболовците бяха подготвили чевермета и почерпка.

    Анета Кутелова 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини