Ева Майдел: Инвестициите в образование в Димитровград са най-отговорната политика на местната власт

Изображение 1 от 6

    „Инвестициите от над 6 милиона лева в образование в Димитровград са най-отговорната и далновидна политика, която местната власт, в лицето на кмета Иво Димов, могат да реализират. Усилията за подобряване на образованието допълват активната политика за привличане на инвестиции, която след довършването на магистрала „Марица” доведе до повишаване на стандарта на живот в региона.“ Това заяви кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Ева Майдел по време на посещението си и срещи с граждани в Димитровград.

    „Комбинацията от работа в екип, активни и предприемчиви граждани и компетентна местна власт е ключът към модерното развитие на регионите ни. Димитровград е точно такъв пример. Важно е, че тук се разкриват и работни места за висококвалифицирани хора, което прави местният бизнес по-ефективен и конкурентен на световно ниво.“ Това допълни Ева Майдел, която има информационен офис в област Хасково.

    Като част от посещението си в Димитровград, Ева Майдел се срещна с ръководството и колектива на ПМГ „Иван Вазов“. „Европа се усеща от всеки ъгъл и човек във Вашето училище. Създавате активни и мислещи млади граждани, с отношение към обществените проблеми и конкретни идеи как да живеем по-добре. Това е гаранция за развитието на здраво и успяващо общество“, заяви Ева Майдел по време на разговор с преподавателите в елитната гимназия. В срещите участваха народният представител от ГЕРБ Евгения Ангелова и кметът на Димитровград Иво Димов. „Образованието е основен приоритет на Правителството на ГЕРБ и изпълнението му вече дава видими положителни резултати. Вие сами го усещате и по заплатите си, и по инвестициите в учебната инфраструктура, и по възможността всяко дете да получи максимално добро и перспективно образование”, каза Евгения Ангелова. Кметът Иво Димов посочи, че Ева Майдел е един от най-емблематичните евродепутати. „Благодарение на нейната активна работа в региона десетки ученици и учители познават работата на ЕС, а чрез създадената от нея програма Образование България 2030 се създават съвременни умения на учениците и се осигурява подкрепа за учителите и директорите”, обясни градоначалникът.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини