Капка милосърдие от СУ „Йордан Йовков” - Кърджали

За седма поредна година Йовковци проведоха своя „Празник на талантите” на сцената на театър „Димитър Димов”. За всеки празник учениците от начален етап приготвят билети и парите от продажбата им използват за благотворителност.

Тази година  ученици и учители откликнаха на не един „Зов за помощ”. Още преди концерта в училището разбраха, че директорът на училището в село Конево -  Гюсюм Юмер Раим, се нуждае от средства за поредната животоспасяваща операция и решиха да приведат сумата по сметката й. Малко по-късно се получи и друго писмо. В него ставаше дума, че един млад човек от гр. Стара Загора, Теодор Иванов Господинов, също се нуждае от помощ. Тогава бе взето решение сумата да се раздели, като за нашата съгражданка се приведат 1000 лева, а по сметката на Теодор - 400 лева.

Освен на знанияза природата, за обществото и за човека, училището ни учи  да бъдем хора – добри, отговорни, състрадателни. Учи ни да не отминаваме ръка, протегната за помощ, без значение позната или непозната е тя. – Това осъзнаха малките таланти на СУ „Йордан Йовков” и капнаха своята капка милосърдие, за да пребъде животът.

Клуб Журналист

           

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини