Ботевци - най-добрите по оказване на първа помощ

На 14. май 2019г. в сградата на ОДК – Кърджали се проведе Областно състезание на Ученическите екипи по оказване на първа помощ (УЕПП). Ученическият екип по първа помощ на Езикова гимназия „Христо Ботев”, гр. Кърджали заслужено спечели първо място в надпреварата. Екипът бе сформиран от осмокласничките Илияна Трингова -  ръководител, Джису Лий, Теолина Величкова и Теодора Бояджиева.

В състезанието участваха единадесет ученически екипи от областта, като демонстрираха умения за оказване на първа помощ. Ученическите екипи се състезаваха в три пункта – теоретичен тест, ситуации на инцидент, в която отборите екипно трябва да приложат на практика знанията и уменията си по оказване на първа долекарска помощ и животоспасяващо мерки – сърдечен масаж. Състезателната първа помощ тества уменията на подрастващите да се справят с кризисни състояния и да помагат на пострадали в зависимост от спецификата и степента на нараняванията. Оценяваха се и качества като бързина, екипност, съобразителност.

Ботевци ще представляват област Кърджали на Националното състезание на Ученическите екипи по оказване на първа помощ, което ще се проведе в Долни Лозен, София в началото на месец юни.

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини