Откраднаха БМВ от паркинг на "Възрожденци", проверяват 438 автомобила

Криминалисти от РУ-Кърджали разкриха кражба на моторно превозно средство след подаден сигнал на 11 май. Тъжителят заявил, че от паркинг в кв.“Възрожденци“ в областния град изчезнал паркиран автомобил „БМВ“. При организираните издирвателни действия е бил открит и задържан 29-годишен кърджалиец, съпричастен към случая. Колата също е открита. Образувано е досъдебно производство по чл.195, ал.1, т.12 във връзка с чл.194, ал.1 от Наказателния кодекс и разследващ полицай продължава работата по случая.

Бързо производство за управление на автомобил след употреба на алкохол и за притежание на наркотично вещество е образувано в РУ-Кърджали. Около 1 часа в неделя на ул.“Булаир“ в областния град за проверка бил спрян лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 28-годишен. Тестът за алкохол на водача отчел 1,92 промила, а в автомобила полицаите намерили суха листна маста, която при извършен тест реагирала на марихуана. Издаден е талон за медицинско изследване, но е отказана кръвна проба за анализ. Шофьорът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

 Незаконен превоз на 12 животни установили полицаи от РУ-Кърджалии в хода на специализирана операция за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места. Около 15 часа в събота на бул.“България“ в областния град за проверка бил спрян „Мерцедес“ с 43-годишен водач. Шофьорът превозвал 6 крави и 6 шилета, за които не представил необходимите документи. Връчена му е призовка за явяване в РУ-Кърджали.

438 автомобила са били проверени в специализирана операция за ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия, контрол на скоростните режими, на водачите за употреба на алкохол и упойващи вещества, за наличие на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. За констатираните нарушения на ЗДвП са съставени 24 акта и 90 фиша.

 След отнето предимство в Крумовград „Опел“ с 59-годишен водач блъснал  31-годишен мотоциклетист, който след преглед във Филиала на спешна помощ в Крумовград бил транспортиран в кърджалийската болница и настанен под наблюдение. Произшествието станало на 12 май в 17,45 часа. Същия ден в 16,20 часа в село Черноочене 75-годишен с „Мерцедес“ при заобикаляне блъснал паркиран автомобил „БМВ“. Не е констатирана употреба на алкохол. Съставен е акт по ЗДвП.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини