Барети тарашили над 30 адреса заради килъра от Костенец

Барети, специализирани части, редови полицаи и дори ловджии са тарашили над 30 адреса в издирването на заподозряния за убийството на 38-годишната Милена Шишкова в Костенец. Това съобщи МВР, като допълва, че са включили в акцията по търсенето на Стоян Зайков дори и горските стражари.

Мъжът не ползвал мобилен телефон, таблет или каквото и да е друго електронно устройство, което затруднявало търсенето му. Местните обаче знаели, че той имал навика да си прави заслон в гората покрай Костенец или да отсяда в къщи на приятели. Именно заради това бил разширен и обхвана на издирването му, в което включил дори хеликоптер. Търсенето му продължава вече трети ден, като до края на вечерта в неделя той не беше октрит, въпреки изключително активния тараш дори на хижите в района.

Граждани подали около 10 сигнала на 112, че са забелязали човек, приличащ на Зайков. Информацията им обаче не помогнала особено на издирващите, тъй като такъв "обект" не бил открит в районите, за които ставало въпрос в съобщенията.

Стана ясно, че през годините Стоян Зайков се е укривал на подобни места, след като е извършвал редица други престъпления. По-рано през деня съседи, които са близки на родителите на Стоян, споделиха, че не вярват той да е извършил убийството.

"Не сме го виждали отдавна. Нямаше от какво да се страхуваме. Той по нищо не показваше, ако е той, че може да направи подобно нещо. Тоест, отношенията им по никакъв начин не показваха, че може би е той", разказаха те.

38-годишната Милена Шишкова беше намерена убита близо до дома й в Костенец на 10 май. Тя е била простреляна от упор в главата с два куршума от пистолет в близост до къщата, в която живеела след като се разделила със заподозряния за убийството Стоян Зайков. По последни данни преди убийството е била завързана и пребита от нападателя си.

Жертвата се оплаквала, че през последните няколко дни заподозреният я преследва. Това коментира нейната сестра Славяна Шишкова след като даде показания пред полицията. Тя беше категорична, че не може да става дума за любовен триъгълник, защото Милена не е имала връзка с друг мъж.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини