Двама учители от Кърджали с награди от СБУ към КНСБ

На 10.05.2019 г.  се проведе едно от водещите събития за Синдиката на българските учители към КНСБпрез годината – заключителния етап на  22 национален конкурс „Учител на годината“. В тържествена обстановка своите награди и званието „Учител на годината“ получиха 102 учители от цялата страна в 10 направления, а 35 от тях получиха най-големия приз на едноименния конкурс. За голяма гордост на Кърджали в тези 35 призови места достойно се наредиха двете ни предложени кандидатури : Евгения Пейкова- старши учител по музика в СУ „Отец Паисий“  и Димитър Димов – главен учител по история в СУ „П.Р.Славейков“.

На фона на огромната конкуренция от цялата страна и на  многобройните членове на Синдиката на българските учители 70 000 , двамата педагози бяха отличени сред номинираните в своите категории- „Хуманитарно направление“ и „ Изкуства и спорт“.

Представените от колегите ни презентации, снимков и видео материали на тяхната богата дейност като учители  и творци, участията им в общински ,национални  олимпиади, конкурси, конференции са били водещи в избора на журито. Много високо бе оценен труда на колегите по отношение  духовното възпитание на децата и възпитание в национални ценности. Димитър Димов е впечатлил журито с възстановките с ученици  на исторически събития, заразяващи ги  да учат, работят и творят.

                                                                Нели Арнаудова – Председател на СБУ гр. Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини