В СУ „Йордан Йовков“ детската фантазия се превръща в творчество

Вече няколко месеца в СУ „Й. Йовков работи литературният клуб „ Любители на словото“ по програмата „Занимания по интереси“ с ръководител Минка Симитчиева.Целта му е учениците да се научат да се изразяват и да пишат.

Първата проява на клуба бе пред ученици, учители и родители с представяне на драматизираното продължение на Йовковия разказ „По жицата“, написано от Миневер Лютфи. Декорите, сценографията, костюмите – всичко бе дело на участниците в клуба, които проявиха изключително актьорско майсторство. В духа на времето за постановката бе успешно използвана и мулти медия. Литературната творба, на Миневер спечели първа награда на училищния конкурс в чест на патронния празник. Освен драматизацията, се проведе и своеобразно литературно четене на творби, изпратениза участие в литературни конкурси, някои от коитос вече спечелени награди.
Съвсем наскоро и деветокласничката Виктория Андреева Ботева спечели първа поощрителна награда в националния конкурс „Цветята, пчелите и медът“, организиран от пчеларска ферма „Странджа“ гр. Бургас с подзаглавие „От деца за деца да сътворим чудеса“.
Виктория е написала приказката „Пчеличката изцелителка“, с която успя да се класира и по този начин да допринесе за осъществяването наидеята на конкурса -най-добрите произведения да бъдат издадени в книга, а средствата от продажбата ѝ да се събират във фонд в помощ на деца, живеещи  в извън домашна среда.

Учениците от клуба бяха събрали своите произведения в специално изработена папка и ги връчиха на ръководителя на проекта „Занимания по интереси“, госпожа Людмила Чаушева.
Детската фантазия е безгранична и е нужно само малко подкрепа и умела учителска ръка, за да може тя да се изрази и превърне ведно увлекателно литературно произведение.

клуб Журналист и клуб Фотосвят

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини