Александра от „Славейков“ наградена на Оборище

Дванадесетокласничката Александра Заимова от СУ „Петко Рачов Славейков“ не спира маратона от награди по история от национални форуми. Вчера в местността Оборище бяха наградени победителите в Националния ученически конкурс за историческо изследване за наградата на името на проф.д-р Лъчезар  Цоцорков. Проявата е организирана за втора поредна година от фондация „Цоцорков род”  - Панагюрище.

Темата на тазгодишния конкурс „Пътят на Панагюрското златно съкровище от древността до наши дни” е посветена на 70-та годишнина от откриването на Панагюрското златно съкровище.

Бъдещата абитуриенткаАлександра Заимова, която от няколко години е сред най-активните членове на Школата по история „ИстОрика” с ръководител Димитър Димов, спечели втора награда с есето си „Раждането на една легенда”. По темата на конкурса легендата е Панагюрското златно съкровище.

Наградата на Александра и останалите победители бе връченаот изпълнителния директор на фондация „Цоцорков род” Ирина Ботева в присъствието на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини