Румен Порожанов за къщите за гости: Фонд „Земеделие” си е свършил работата

Няма липса на контрол, категоричен е земеделският министър

 „Фонд „Земеделие” си е свършил работата. Той е направил всички „чекове”,  от гледна точка на изискванията за риск, анализ и проверка. Дори са завишени проверките по къщите за гости”. Това заяви в предаването „Здравей, България” земеделският министър Румен Порожанов. „Няма сигнал, който да е подаден. А ние не случайно качихме всички къщи за гости на страницата на фонд „Земеделие””.

Земеделският министър обеща, че ако все пак публичният списък с всички къщи за гости не е на сайта, до края на деня ще бъде качен.

По думите му към 2018 г. 32 къщи за гости са с искане за пълно възстановяване на парите, а 62 – с допълнителни констатации за непълно изпълнение на бизнес плана.

„В момента сме в процедура по събиране на средства за неизползване по предназначение на обекти, финансирани по програмата”, обясни министърът. По думите му се искат около 10 милиона.

„Имало е проверки, много над изискуемите. За всеки сигнал, който е получен, незабавно се организира проверка. Няма липса на контрол”, заяви Порожанов.

„Имаме страшно много къщи за гости, които функционират”, допълни министърът.

Порожанов коментира и оставката на зам.-изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие” Иванка Багдатова-Мизова.

„Поискал съм официална проверка. По думите на г-жа Мизова тя е имала доброто намерение да помогне на тези хора да си направят сайт още през 2011 г. Тогава си е сложила телефона и го е забравила. По нейните думи никой не я е търсил. Една проверка може да установи дали е съпричастна към проекта”, заяви Порожанов.

Източник: http://nova.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини