Поредният блъснат възрастен човек при движение на заден ход в Кърджали

78-годишен бил блъснат на 26 април около 10,30 часа на бул.“България“ в Кърджали. 31-годишен водач на товарен автомобил „Рено“ при движение на заден ход не се убедил, че пътят зад него е свободен и ударил пешеходеца, който бил транспортиран до Спешното приемно отделение  и след оказана медицинска помощ освободен. Тестът за алкохол на шофьора е с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП. 67-годишна жена също била прегледана в Спешното отделение, след като автомобилът „Хонда“, с който пътувала, бил блъснат от „Фолксваген“ в събота около 12,30 часа на кръстовището между булевардите „България“ и „Беломорски“ в Кърджали. Не е констатирана употреба на алкохол от водачите. На виновния за произшествието е съставен акт по ЗДвП. Само с материални щети са другите 4 катастрофи в областта през почивните дни. Съставени са актове по ЗДвП.

Две проверки за нерегистрирани моторни превозни средства са започнати в РУ-Кирково. 23-годишен и 18-годишен се движили в село Фотиново с мотоциклети и полицаи установили, че моторните превозни средства са без регистрационни табели. Работата продължава група „Охранителна полиция“ в управлението. 

С постановления на Районната прокуратура в Момчилград в РУ-Джебел са започнати проверки за незаконен добив на дървесина. Служители на Регионалната дирекция на горите открили отсечени дърва в две жилища в село Полянец без редовно писмено позволително. Група „Охранителна полиция“ извършва проверките по двата случая.  

 Бързо производство е образувано в РУ-Ардино за управление на МПС след употреба на алкохол. На 26 април около 11,30 часа на разклона за Стоянов мост полицаи спрели за проверка товарен „Фолксваген“ с 31-годишен водач. Тестът за алкохол отчел 1,41 промила. Шофьорът отказал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление.

201 автомобила са били проверени в специализирани операции на територията на областта през почивните дни за ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия. За констатираните 19 нарушения са съставени 2 акта и 17 фиша по ЗДвП

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали..

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини