Кметът на Кърджали гостува на колегата си в Голяма община Измир

Изображение 1 от 2

    Делегация от община Кърджали, водена от кмета инж.Хасан Азис гостува на новоизбрания кмет на Голяма община Измир Тунч Сойер. Кърджалийският кмет поздрави колегата си за убедителната изборна победа и му пожела ползотворна и успешна работа по време на мандата, която да  доведе до високи резултати за благото на жителите на Измир.

    Инж.Азис изрази надежда, че сред приоритетитев управлението на новия кмет ще бъде и разширяването на контактите и сътрудничеството между община Кърджали и Голяма община Измир, които имат  подписан договор за побратимяване от 2009г.

    Инж.Азис припомни, че от месец февруари тази година Кърджали вече има свой символ на територията на побратимената  община Измир.В началото на изградения  парк на побратимените  общини в Измир е монтиран  паметник-макет на кулата на Перперикон, изработен от естествен варовиков камък.
     

    Г-н Тунч Сойер изрази задоволство от това, че първата му среща с кмет на побратимена община на Измир, която има  29 побратимени общиниот цял свят, е тази с кмета на приятелската община Кърджали инж.Хасан Азис. Това е знак за важността на приятелството между двете общини и се надявам да активизираме контактите и да  работим заедно по общи проекти, които да сближат още повече населението на двата града, каза кметът на Измир.


    На срещата в сградата на Голяма община Измир присъстваха членовете на кърджалийската делегация -  председателят на ОбС Раиф Мустафа, председателите на групите съветни в ОбС на ДПС- МухарремМухаррем, на ГЕРБ-Огнян Иванов, общински съветници, кметовете на с.Мост Лятиф Расим и на с.Глухар Еркан Юсеин.

    От турска страна в разговорите участваха  депутатът в Меджлиса от Народно-републиканската партия (CHP) от Измир г-н Кямил ОкяйСъндър, председателят на Управителния съвет на изселническата организация на българските турци“Балгьоч“АптурахимНурсой и др.

    В края на срещата двамата кметове си размениха подаръци, беше направена и обща снимка на участниците в  разговорите.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини