Слави и Кулеков разпнаха Българската православна църква на Разпети петък, употребиха отец Петър

Слави Трифонов и Иван Кулеков разпнаха Българската православна църква на Разпети петък. В най-тъжния ден за българските християни за пореден път те се наеха да  я окарикатурят. След скечове с образа на гротескния отец Нафърфорий  бе създаден филм със заглавието „Разпети петък”.  Неговият автор Иван Кулеков се зае да ни убеждава, че църковната институция и нейния клир са ненужни. Никому неизвестна социоложка ни убеждаваше, че 45% от българите вярват в магии, а не на духовенството. Също никому неизвестен последовател на отец Нафърфорий в расо твърдеше от екран, че не Православието, а езичеството е спасило българите от асимилация по време на османското иго.

  На фона на  Йерусалим бяха монтирани кадри с енорийския свещеник на Кърджали отец Петър. Духовникът е поканен да коментира в Столицата на света „търговците пред храма”. В своя стил на откровеност отец Петър говори с плам за същността на вярата. Той подчерта, че Исус Христос ни е завещал да се обичаме един други. И днес миротворците по света са най- преследвани. И сега лицемери предават християните с целувка. Забравя се,че първо сме хора, а след това християни.Съмнявам се в много неща, като това,че Исус е успял да нахрани 10 000 души с пет риби и два хляба. Но Христовото е там, където го е оставил Исус, подчерта отец Петър пред камерата на Иван Кулеков. Той призова отново да станем християни. Отец Петър критикува властниците , които са поставили корони на владиците, за да ги подчинят. Църквата е ограбена от съдържание, посочи енорийският свещеник на Кърджали. Вяра без дела е мъртва. Важен е завета на нашите предци, каза още отец Петър. Той подчерта,че христовото учение е тайно, а не църковно.

  Заснет в старото гробище на родопското село Душка отец Петър сподели: тук християни и мюсюлмани са един до друг.  Христос е искал да се признаем като чеда на една земя. Всички заедно със сетни сили ще превъзмогнем страха, изрази увереност свещеникът.

  Така и не стана ясно защо някои кадри бяха извадени от контекста. И защо за фон бе избран Йерусалим.

Кърджали бг вести научи, че на отец Петър е било отказано да види готовият филм и да изрази свои бележки по него.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ро
    робин худ
    9 -1
    12:48, 27 апр 2019
    ето ви възможнст да се убедите какво представлява голата картуна.Мутра в запас.Колко пъти се осира,та сега ли?Една Вяра ни остана само,ни спокойствие,ни култура,нито национално самочувствие,изгониха децата ни навън,НИЩО не ни остана,само ТЯ,голата вяра.Сега и на нея посегнаха най-цинично.Те от 30г. я съсипват,но тайничко.Помислете братя кой е виновния.Не сме ли ние,че им позволихме?
  • 2
    Хр
    ХРИСТИЯНИН
    0 -1
    10:41, 29 апр 2019
    Този псевдоотец петър ако не го махнат от кърджалийски църкви нито един християнин няма да отиде повече в този храм. Постоянно прави издънки и чете на турски език какво ли не.не знам пловдивсия владика докога ще го търпи.да дойде и да разговаря с хриистияните в кърджали и ще се увери.той има много сигнали от този род но досега не взема никакви мерки.храма е на християните а не на този отка----измислен проповедник че е и професор по теология..такава ни е и теологията и професурата му
Последни новини