Лютви Местан: Няма да поема чужд грях и чужда вина

Единственото нещо, което искам е честно и обективно разследване, което да установи истината за катастрофата и на тази основа да се определи отговорността. Това каза Лютви Местан на пресконференция в Кърджали 13 дни след катастрофата с негово участие, при която загина 6-месечно бебе, предаде кореспондент на БГНЕС.

Лидерът на ДОСТ заяви, че дълбоко страда за смъртта на малкото момиченце, но е категоричен, че няма да поеме върху себе си чужд грях и чужда вина.

"До днес избрах мълчанието като израз на съпреживяване на огромната мъка на родителите, роднините и близките на загиналото бебе. Аз или трябваше да мълча, или да кажа истини за отговорността на бащата, водач на БМВ-то, което удари колата, която управлявах. Но аз знам, че няма по-страшна истина от тази, която те прави виновен за смъртта на собственото ти дете. Затова мълчах.

Лъжите обаче набраха такава скорост под специалния надзор на прокуратурата, че не мога да стана съучастник в добре планиран сценарий за изграждане на образа на злодея, убиец на дете, само защото това би обслужило някои политически интереси с оглед на статута ми на председател на партия ДОСТ", коментира Лютви Местан.

Той обвини прокуратурата в злонамерени лъжи и каза, че ще си търси правата в съда.

Лютви Местан определи изказването на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова за скандално и преднамерено, когато съобщи, че от 2013 г. досега политикът има в сила едно наказателно постановление, един акт и 13 фиша за превишена скорост.

Местан заяви, че няма нито едно нарушение на пътя и за да го докаже ще иска КАТ да му предостави всички фишове и глоби от 2013-та година насам. Според него нарушенията на пътя, за които прокуратурата съобщава, са направени от други хора, шофирали автомобилите на ДПС.

"Ще заведа дело за квалифицирана клевета срещу прокуратурата", каза още Лютви Местан.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини