Емине Ахмед: Видях Местан, не спря на стопа и ни блъсна

Видях го. Не спря на "Стоп"-а и ни блъсна. После вече не помня. Осъзнах какво се е случило дни по-късно.

Това разказа пред камерата на NOVA Емине Ахмед, майка на бебето, което загина при катастрофата с Лютви Местан.

"Първо от колата излезе сина ми, после аз, жена ми лежеше по гръб. Малката я нямаше. Тя беше на 2-3 метра от колата. Беше изхвърчала”, казва бащата на бебето - Юсеин Ахмед.

Разследването срещу политика вече е на специален надзор от главния прокурор. Сотир Цацаров възложи на Върховната касационна прокуратура да окаже "засилена методическа помощ на прокурорите в Кърджали”. Такъв надзор на разследването вече беше поискан от роднините и родителите на загиналото бебе.

За първи път те разказват за преживяната трагедия.

"Когато пристигнах на мястото, първо видях големия ми внук. Каза ми, че е добре. Но сестричката му не е. Видях и Лютви Местан. Беше се заключил в колата”, коментира дядото на бебето - Тефик Ахмед.

По думите му Местан не е оказал никаква помощ. "Стоеше като паметник!”, допълни той.

"Разбира се, че виновен е г-н Местан! Той имаше знак "Стоп", а аз бях на път с предимство. Искам да отиде зад решетките. Нека държавата ни помогне и хората да ни помогнат да има правосъдие”, коментира още бащата на бебето.

Вести.бг

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Дя
    Дядю Тянчю
    0 0
    13:21, 25 апр 2019
    Люфти бей много държеше да научи обществото за глоби за езика на митинги.. А не е казал за глобите като шофьор.. Пък и едните и други глоби са по закона..
    Правите ли си изводи??
  • 2
    ??
    ???
    1 0
    14:27, 25 апр 2019

    Не оправдавам никой за нелепата ***** ** бебенцето, със сигурност на родителите им е тежко за загубата, но никъде в медиите не се посочва как е пътувало то?? За да изхвърчи извън колата, при условие че всички други са с повърхостни наранявания... най-вероятно не е било обезопасено и закопчано в бебешко кошче за кола. В противен случай изхода може би нямаше да бъде фатален...

Последни новини