Йовковци се забавляваха в страната на Великденските зайчета

На 22.04.2019 година – Ostermontag учениците от клуб „Опознай Германия” наСУ „Йордан Йовков” – град Кърджали и техният ръководител – госпожа Станислава Иванова организираха за малките ученици от 4-ти клас великденското състезание „На лов за великденски яйца”.Използвайки предимствата на най-новите технологии - TRIUMPH BOARD MULTI Touch, учениците от осмите и деветите класове, изучаващи немски език представиха своя презентация, чрез която запознаха по-подробно учители и ученици с традициите, символиката и декорациите, свързани с Великден в Германия.За да ни потопят в атмосферата на този празник, те пресъздадоха част от тези символи, изработвайки сами Великденско дърво, Великденско гнездо и Великденска кошница, пълна с шарени яйца.

Разказвайки легендата, че Великденският заек носи шарени яйца, йовковци се превъплатиха в ролята на Великденските зайчета и скриха множество великденски яйца в сградата на училището. Специални гости и участници във Великденската надпревара бяха Великденският заек и неговите братя и сестри, дошли чак от Германия, които пренесоха малчуганите в своята страна и ги зарадваха с лакомства. Всеки клас  намери точно толкова яйца, от колкото ученици се състои той и ги събра в специална кошничкa. В края на състезанието отборите получиха грамоти за участие, снимка с Великденския заек и неговите братя и сестри за спомен и шоколадови великденски яйца.

По този начин, участниците не само внесоха великденско настроение и положителни емоции, но и заредиха всички в учебното заведение с вяра в очакване на най-светлия за всички християни празник – Възкресение Христово.

клуб Журналист и клуб Фотография

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини