Във всички версии на Windows спряха да работят антивирусните програми

Външните антивирусни програми престанаха да работят във всички актуални версии на операционната система Windows – 7, 8.1, Server 2008 R2, Server 2012, Server 2012 R2 и 10. Информацията е от уеб страницата за техническа поддръжка на Microsoft, документацията в която бе обновена днес. Причината за тази твърде неприятна ситуация е най-новото обновяване по безопасността, което се оказа несъвместимо с външния антивирусен софтуер.

С този проблем преди няколко дни се сблъскаха потребителите инсталирали Sophos, Avira, ArcaBit, Avast, McAfee и други антивирусни програми. И още, след инсталирането на пача, редица компютърни конфигурации престанаха да се зареждат. Microsoft съветва да се влезе в безопасния режим и да се деинсталира външната антивирусна програма. А създателите на антивирусния софтуер дават свои съвети. Така например, Avast малко странно препоръчва да се остави компютърната система да престои около 15 минути на страницата за логване и след това компютърът да се рестартира.

Специалистите на McAfee изясниха, че Microsoft е направил кардинални промени в подсистемата CSRSS (client/server runtime subsystem) – ключов компонент на Windows, отговарящ за нормалната работа на изпълнимия код. Това е и причината да бъде блокирана работата на програмите, извършващи търсене и изолация на вирусен код.

Да напомним, че ОС Windows си има своя антивирусна програма. Това е Windows Defender, който потребителите изключват, когато използват други антивирусни решения. Но този път това не помага и ще трябва да изчакаме Microsoft да представи пач за обновяването.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    На
    Най-добрите вирусописачи
    2 0
    11:07, 24 апр 2019
    Кой вирус може да създаде такъв глобален проблем , а?
  • 2
    24
    24160
    3 -1
    15:29, 24 апр 2019
    На компа имам две ОС-ми. 7 на единия диск, и 8.1 на другия. 7-то е с Bit Defender, 8.1-то e с Symantec. Е, ми всичко си ми работи. Инсталираш Windows, спираш веднага ъпдейти.
    • Ян
      Яни
      0 0
      08:06, 26 апр 2019
      И аз така.. Никакви ъпдейт и..
Последни новини