Кърджалийски плувци спечелиха медали в Златоград

Първокласникът Кристиан Кирилов поднесе най-голямата изненада сред кърджалийските участници в Пролетния турнир по плуване, проведен в Златоград. Той спечели сребърен медал на 25 м свободен сти, а само преди два месеца още се е учил да плува в детския басейн."Арпезос". Как се представиха останалите плувци, ще научил от треньора на "Арда 2008" Иван Кръстев:

Иван Кръстев: В Златоград в събота, 20 април, се проведе традиционния Пролетен турнир по плуване за Купата на Златоград. В тазгодишното издание се включиха над 70 състезатели в пет възрастови групи от I до VII клас. Освен нас, в турнира участваха момчета и момичета от Клуб по плувни спортове „Смолян“, домакините от Плувен клуб „Златоград“, както и индивидуални участници от Рудозем, Мадан и село Старцево.

Ние участваме в този турнир за четвърта година, като и този път имахме представители във всички възрасти и дисциплини. Нашите деца се представиха много силно, някои изненадаха дори и мен. При най-големите момичета Дария Алексиева спечели два златни медали и един сребърен като бе обявена за най-добра състезателка в нейната възрастова група. В същата група Наталия Панайотова извоюва един златен и два бронзови медала и се нареди на трето място в класацията за най-добър състезател.

При по-малките Александра Стефанова спечели един златен и два сребърни медала. В нейната възраст тя зае първо място в класацията за най-добър състезател. Това за нея е много голям успех, тъй като се занимава с плуване едва от лятото, но показа голям напредък.  

При момчетата Асен Николов спечели един сребърен медал, а Тургай Мурад - един бронзов медал.

Най голямата изненада поднесе първокласникът Кристиан Кирилов, който спечели сребърен медал на 25 м свободен стил. Само преди два месеца той още се учеше да плува в детския басейн.

Отлична организация на състезанието демонстрираха домакините от Златоград. Всяко дете получи предметна награда.

http://bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини