Трима пияни зад волана спипаха през почивните дни в Кърджали

Три бързи производства са образувани в РУ-Кърджали за управление на автомобили след употреба на алкохол. 40-годишен се движил с „Хюндай“ в село Глухар и при полицейска проверка тестът за алкохол на водача отчел 3,01 промила. 1,79 промила е резултатът от пробата на 28-годишен, който управлявал лек автомобил „Волво“ и бил проверен на изхода на село Опълченско. На ул.“Стефан Стамболов“ в областния град бил спрян „Опел“ с 30-годишен водач, чийто тест за алкохол отчел 1,43 промила. Тримата шофьори са били задържани за срок до 24 часа в полицейското управление в Кърджали, а работата по случаите продължават разследващи полицаи.

11 заведения, 36 автомобила и 34 лица били проверени в специализирана операция на територията на РУ-Крумовград в петък за осигуряване на добър обществен ред, контрол на водачите за правоспособност, употреба на алкохол и упойващи вещества, наличие на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. За констатираните нарушения са съставени 2 акта и 18 фиша по ЗДвП, 3 акта по Закона за българските лични документи, 1 акт по Кодекса за застраховането, 1 акт по Наредбата на община Крумовград за опазване на обществения ред.

18 полицейски служители от управленията в Крумовград, Кърджали и Момчилград са участвали в охраната на обществения ред на публични събития и 2 футболни срещи през почивните дни. Няма допуснати нарушения.

Проверка за управление на нерегистрирано моторно превозно средство е образувана в РУ-Крумовград. Около 17 часа в събота в село Пелин бил спрян лек автомобил „БМВ“, управляван от 34-годишен. При направена справка било установено, че колата е със служебно прекратена регистрация на основание чл.143, ал.15 от ЗДвП за неизпълнено задължение на собственик да регистрира МПС в двумесечен срок от придобиването му. Проверката се извършва от група „Охранителна полиция“ в управлението.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини