Промениха от публична в частна общинска собственост имота за новата спортна зала

Изображение 1 от 2

    . Предложението на кмета инж. Хасан Азис беше гласувано единодушно от всички съветници


     

    С пълно единодушие Общинският съвет в Кърджали даде съгласието си за промяна на статута от публична общинска собственост в частна общинска собственост на проектно урегулиран поземлен имот с площ 7310 квадратни метра, намиращ се в комплекс „Арпезос”, върху които ще бъде изградена нова спортна зала. На кмета бе възложено да извърши всички последващи действия, свързани с изпълнение на решението и безвъзмездното прехвърляне на имота на държавата.

    Предложението, което правим е съобразно законовата процедура във връзка с промяната на статута на имота за изграждане на спортна зала. Искаме да разсеем всякакви съмнения, че община Кърджали забавя по един или друг начин процедурата за прехвърлянето на частта от имота, която бе поискана чрез областния управител от министъра на младежта и спорта за изграждане на спортна зала. Ръководството на община Кърджали няма да възпрепятства нито един лев инвестиция ще направи всичко възможно тя да бъде реализира, каза кметът на общината инж. Хасан Азис.

    Градоначалникът уточни, че е постъпило писмо от министъра на младежта и спорта с искане за придобиване и право на управление на част от общински поземлен имот и изразяване на съгласие за изграждане на многофункционална спортна зала. В тази връзка е необходимо да бъде извършена промяна на статута на частта от имота от публична общинска собственост в частна общинска собственост.

    Предложението на кмета беше гласувано като допълнителна точка в дневния ред. То не е разглеждано на заседания от постоянни комисии на Общинския съвет, обяви председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа. Въпреки това никой от общинските съветници не взе отношение. Всичките 38 в залата гласува „за” промяна на статута на имота от публична в частна общинска собственост. За вземане на решението бяха необходими две трети от общия брой на съветниците, които са 41.

    Валери Ковачев

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини