Кърджалийци бойкотираха кампанията „Кърджали-чист и красив”, позитивен пример дадоха общинските съветници

    Кърджалийци масово бойкотираха кампанията за почистване на града под наслов „Кърджали-чист и красив”. Въпреки стотиците постове в социалните мрежи за това, че градът ни е мръсен, малцина се отзоваха на призива на Обществения съвет към местния парламент да направят уборка около офисите и домовете си.

    Позитивен  пример за поредна година дадоха общинските съветници. И отново те бяха само от ДПС. Пред Арена „Арда” се събраха народни избраници от Движението, председателят на местния парламент Раиф Мустафа, общественият посредник Расим Муса, ръководителят на Общественият съвет Милан Миланов. Шефката на екологичния отдел в Общинска администрация Веселина Танчева  и представител на сметопочистващата фирма им раздадоха чували и ръкавици.

    За Кърджали бг вести Раиф Мустафа сподели, че има добри примери в града. През седмицата младо семейство откликнало на призива на Обществения съвет и събрало три чувала отпадъци от парк „Простор”. Те заявили,че е редно вече кърджалийци да вземат присърце чистотата на града и да поемат нещата в свои ръце.

      Тук сме за да дадем и ние своя принос като граждани, отбеляза Раиф Мустафа.

      Стана ясно ,че кампанията се подкрепя и от служители на Община Кърджали, които поели ангажимент да чистят пред домовете си. Служители,правеха уборки около офиси и магазини.

    Екип начело с Веселин Илиев и Ангел Матушев участва в сложна операция по почистването на язовир „Боровица” от коренища и стволове на гниещи дървета.

    През седмицата с ученици от Езиковата гимназия ще се включи и областния управител Никола Чанев.

     Работници на сметосъбираща фирма бяха мобилизирани по улиците. Те почистваха от паднали клони и листа от силният вятър снощи.

      Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини