Незаконно сметище расте с главоломна бързина в кв.”Байкал”, по традиция няма глобени

Изображение 1 от 5

    Нерегламентирано сметище расте с главоломна бързина в кв.”Байкал” на изхода на Кърджали към „Резиденцията”.Изхвърлени са десетки тонове строителни отпадъци.Въпреки,че са ясни собствениците на близките строежи няма санкционирани.Скандалното е,че сметището е в непосредствена близост до помпената станция.

    Практиката е да се чака становище на РИОСВ-Хасково.А еко-инспекцията е значително по-далеч от общинските еколози в Белия кораб на Кърджали.

     Градът ни , който има претенции да стане туристическа дестинация е затрупан с боклуци. Само за миналата 2018 г. Община Кърджали е регистрирала 36 големи нерегламентирани сметища с тонове отпадъци. Непрекъснато се работи по тяхното премахване. Само от началото на годината са отстранени 8 големи сметища, много от които със строителни отпадъци.  Извозването на тон отпадъци струва на общината 16 лв.  Това съобщи за Кърджали бг вести началника на екологичния отдел в Общинска администрация Веселина Танчева.

    Освен града се замърсяват и места, които се посещават от туристи и са защитени местности.  По разпореждане на РИОСВ-Хасково са почистени  6 нерегламентирани сметища – в района на защитената местност ,,Нощувка на малък корморан”, в землищата на селата Срединка, Солище, Скърбино и Стремци  в общ. Кърджали. Това съобщиха от инспекцията в Хасково.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини